ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ    ΤΖΕΡΜΙΑΔΩΝ

 

Στο Τζερμιάδων, σήμερα 04 Ιανουαρίου  2024, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.00, μετά  το θλιβερό άγγελμα της εκδημίας της Δέσποινας Δαμιανάκη-Ουρανού, παιδιάτρου, τέως διευθύντριας  της Παιδιατρικής Κλινικής του Τζάνειου Νοσοκομείου Πειραιώς και προέδρου του Συλλόγου Λασιθιωτών Αττικής  «Ο Δικταίος», συνήλθε εκτάκτως ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου και Λυκείου Τζερμιάδων,  και, εκτιμώντας  το ήθος, την ανιδιοτελή προσφορά και το αέναο ενδιαφέρον της για την πνευματική και πολιτιστική αναβάθμιση των νέων της ευρύτερης περιοχής του Οροπεδίου Λασιθίου, αποφάσισε ομόφωνα, σε ένδειξη πένθους, τα ακόλουθα:

1.Να παραστεί  εκπρόσωπος των σχολείων στην εξόδιο ακολουθία.

  1. Να εκφράσει στην οικογένειά της τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη σύσσωμου του μαθητικού και εκπαιδευτικού δυναμικού των σχολείων μας για την απώλεια της.
  2. Να γίνει αναφορά στις μαθήτριες και στους μαθητές για την προσωπικότητα και την προσφορά της εκλιπούσης στα πνευματικά δρώμενα του τόπου και δη στην καθιερωμένη πλέον βράβευση των αριστούχων μαθητών που είτε φοιτούν είτε κατάγονται από το Οροπέδιο Λασιθίου που λαμβάνει χώρα στον τόπο μας κάθε καλοκαίρι.
  3. Να εκδώσει και να δημοσιεύσει το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο και στις αντίστοιχες ιστοσελίδες του Γυμνασίου – Λυκείου Τζερμιάδων.

«Ήρθε, λοιπόν, εδώ που πάντα ήθελε, στο Λασίθι, εδώ

που τα σπίτια έχουν αυλή τα βουνά […]

που οι άνθρωποι ζυμώνουν το χώμα, […]

που οι γυναίκες δεν κλαίνε , θρηνούν» , όπως η ίδια αναφέρει στο ποίημα της με τίτλο  «ΣΤΟ ΛΑΣΙΘΙ»  από την ποιητική της συλλογή «Βραχογραφίες»… Ωστόσο, σήμερα δε θρηνούμε, γιατί στεκόμαστε με θαυμαστό μπροστά στην προσφορά της στην υγεία, την παιδεία και  τον πολιτισμό του  τόπου μας.

 

Η  Διευθύντρια  του Γυμνασίου                            Ο  Διευθυντής του Λυκείου

Τζερμιάδων                                                             Τζερμιάδων

 

Αντωνία Κυπριωτάκη                                              Εμμανουήλ Πουλάκης