Στις 27 Οκτωβρίου 2023 το Γυμνάσιο Τζερμιάδων αναπόλησε “εκείνες τις ημέρες του 1940, που δεν υπήρχαν καθημερινές και σχόλες…”.

Η 28η Οκτωβρίου σηματοδοτεί μια από τις πιο ένδοξες σελίδες της νεότερης ιστορίας μας. Από το Αλβανικό έπος μέχρι την Εθνική Αντίσταση και από το Ρούπελ μέχρι τη μάχη της Κρήτης, η Ελλάδα βρέθηκε μπροστά σε μεγάλα διλήμματα και υπερασπίστηκε με θάρρος τις αξίες και τις αρετές που φωτίζουν διαχρονικά τις πιο λαμπρές στιγμές της ιστορίας της.

73 χρόνια πέρασαν από τότε. Πολλές οι αλλαγές που έγιναν και γίνονται ακόμα στον κόσμο. Νέα συμφέροντα, νέοι συσχετισμοί, νέα τάξη πραγμάτων. Ο αγώνας των Ελλήνων λησμονήθηκε, η μεγάλη μας προσφορά ξεχάστηκε από τους μεγάλους της γης. Μα για μας, τους σημερινούς Έλληνες η 28η Οκτωβρίου του ’40 είναι η γιορτή του ελεύθερου πνεύματος, η γιορτή που κάνει κάθε  Έλληνα να αναλογιστεί τις δυνάμεις του έθνους μας και να απαιτήσει τα δικαιώματά του.

Οι  ήρωες του ’40 έφυγαν από το πρόσκαιρο παρόν και πέρασαν στον αιώνιο κόσμο της δόξας. Το αίμα τους έγινε το λίπασμα για τη ζωή μας. Χρέος μας είναι να σκύψουμε για λίγο στη θυσία τους και να κρατήσουμε ότι είναι χρήσιμο για το δικό μας καθημερινό αγώνα. Να φωνάξουμε πάλι ένα ΟΧΙ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *