Την Πέμπτη 02/11/2023 το σχολείο μας πραγματοποίησε άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού υπό την καθοδήγηση του κ. Δημήτριου Κουλουγουσίδη, καθηγητή φυσικής αγωγής και  υπευθύνου της Ομάδας Διάσωσης Αγίου Νικολάου.

Πριν την άσκηση ο κος Κουλουγουσίδης ενημέρωσε τη διευθύντρια σχετικά με το σχέδιο διαφυγής που πρέπει  να ακολουθήσει το σχολείο βάσει της χωροταξικής του διάταξης. Ακολούθως, ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς με τις βασικές οδηγίες που πρέπει να μεταφέρουν στους μαθητές και τις μαθήτριες,  τον τρόπο αντίδρασης αυτών και την  αντιμετώπιση μια τέτοιας έκτακτης ανάγκης. Το συνθηματικό χτύπημα του κουδουνιού μετά από λίγα λεπτά βρήκε τους πάντες υποψιασμένους και η αντίδραση μαθητών και εκπαιδευτικών κρίθηκε ικανοποιητική.
Όμως, επειδή ο σεισμός  δεν προειδοποιεί, θα πραγματοποιήσουμε και άλλες ασκήσεις ετοιμότητας κατά τη διάρκεια της χρονιάς σε ανύποπτο χρόνο,  με σκοπό να βελτιώσουμε το χρόνο αντίδρασης και να ελέγξουμε τη ψυχραιμία και τα αντανακλαστικά μας.
Η διευθύντρια,  ο Σύλλογος Καθηγητών και οι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Τζερμιάδων  ευχαριστούν τον κο Κουλουγουσίδη  για την ευγενική και εθελοντική του παρουσία στο σχολείο μας.

.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *