Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 επισκέφτηκαν το σχολείο μας δύο αξιόλογοι ιατροί του Κέντρου Υγείας Τζερμιάδων, ο κος Α. Φιλιππίδης και ο κος Α. Αλεξανδρόπουλος, οι οποίοι ενημέρωσαν όλο το μαθητικό δυναμικό του σχολείου μας για το Αλκοόλ και τις αρνητικές επιπτώσεις αυτού.

Ανέφεραν, καταρχάς,  ότι ο κόσμος γύρω μας κατακλύζεται από διαφημίσεις για το αλκοόλ, χωρίς να αναφέρουν όμως τις αρνητικές συνέπειες αυτού για την υγεία, αφού το αλκοόλ είναι εθιστικό και ιδιαίτερα επιβλαβές….

Κύρωση του ύπατος, μείωση των εγκεφαλικών λειτουργιών, καρδιολογικά προβλήματα, κατάθλιψη, παχυσαρκία είναι μερικά από τα προβλήματα που μπορούν να προκαλέσουν στους ανθρώπινους οργανισμούς, ειδικά σε αυτούς που είναι εθισμένοι και εξαρτημένοι.

Οι Ιατροί ανέφεραν, όμως, και άλλα παρελκόμενα του αλκοολισμού, όπως τα τροχαία ατυχήματα, τα προβλήματα που δημιουργεί στην οικογένεια και στο ευρύτερο περιβάλλον του αλκοολικού, κτλ.

Μετά την ενημέρωση ακολούθησε βιωματική συζήτηση με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, από όπου προέκυψαν πολλές ερωταπαντήσεις, προκειμένου να λυθούν όλες οι απορίες των μαθητών και να γίνει, όσο το δυνατόν, πιο συνειδητό, ότι «Ναι, οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου αλλά με μέτρο και με έλεγχο». Επίσης , «Για να διασκεδάσουμε χρειαζόμαστε μόνο καλή διάθεση και όχι κούπες…»

Ως σχολείο, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους ιατρούς για αυτήν την αλληλεπίδραση και τις πολύτιμες πληροφορίες που μας μετέφεραν, αλλά και την Διευθύντρια, κα Ε. Γουγουρέλα, που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας.