Την Πέμπτη 25/04/2024 μας επισκέφτηκε η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Τζερμιάδων, κα Ε. Γουγουρέλα, και μας ενημέρωσε σχετικά με τις πρώτες βοήθειες.

Η ενημέρωση έγινε στο χώρο του Γενικού Λυκείου Τζερμιάδων και ήταν καλεσμένοι και οι συνάδελφοι από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ήτοι από το Νηπιαγωγείο Τζερμιάδων-Παράρτημα Αγίου Γεωργίου και από το Δημοτικό σχολείο Αγίου Γεωργίου.

Ο κος Ε. Πουλάκης, διευθυντής του Γενικού Λυκείου, είχε φροντίσει να φέρει προπλάσματα βρέφους και ενήλικα, πάνω στα οποία η κα Γουγουρέλα μας έδειξε με εύληπτο και κατανοητό τρόπο πώς να κάνουμε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση  και πώς να μετακινούμε τους πιθανούς ασθενείς σε θέση ανάνηψης. Επίσης, υπήρχε και εκπαιδευτικός απινιδωτής, με ανάλογα ηλεκτρόδια ενηλίκων και βρεφών, με τα οποία η ιατρός πραγματοποίησε θεωρητική και πρακτική άσκηση πάνω στα προπλάσματα.

Η ενημέρωση και η εκπαιδευτική επίδειξη  ήταν απόλυτα βιωματική με σκοπό όλοι εμείς οι εκπαιδευτικοί να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε αποτελεσματική βοήθεια με ασφάλεια σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό χρειαστεί, εντός αλλά και εκτός του σχολείου, ως πολίτες,  μέχρι να έρθουν οι αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την  κα Γουγουρέλα για τις πολύτιμες πληροφορίες που μας μετέφερε και την υποδειγματική και ευγενική της υπομονή, ώστε όλοι εμείς οι παρευρισκόμενοι, ένας προς ένας ξεχωριστά, να κάνει εξάσκηση πάνω στα προπλάσματα, ώστε να αποκτήσουμε τις κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες για το καλό των μαθητών και μαθητριών μας, και όχι μόνο.