Το προμήνυμα των εορτών του Πάσχα ξεκίνησε στο σχολείο μας την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, οπότε και  μας επισκέφτηκε  ο δραστήριος Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας, που πάντα στέκεται αρωγός στις προσπάθειες μας. Με χαρούμενη και αισιόδοξη διάθεση μοίρασε σε όλο το μαθητικό και εκπαιδευτικό δυναμικό του σχολείου μας μια λαμπάδα,  που διακόσμησαν μόνοι τους, ένα φρέσκο βαμμένο αυγό και  ένα σοκολατένιο λαγό! Τους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για τα χαμόγελα που σκόρπισαν στους μαθητές και τις μαθήτριές μας, κυρίως όμως για τον προσωπικό χρόνο που αφιέρωσαν να προετοιμάσουν όλα αυτά τα καλούδια και να μας τα προσφέρουν, δείχνοντας έμπρακτα, έτσι, και στους μαθητές μας την αξία του ενεργού πολίτη που δραστηριοποιείται με τα κοινά και προσφέρει στον συνάνθρωπό του.

(Δοθείσης της ευκαιρίας, να τους ευχαριστήσουμε ξανά και για τη χορηγία πληρωμής του εισιτηρίου του λεωφορείου  για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, προκειμένου να πραγματοποιήσουμε την ετήσια μονοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή μας στο Ρέθυμνο αρχές Απρίλη)

Ακολούθως , την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 οι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Τζερμιάδων, τηρώντας το έθιμο,  στόλισαν τον επιτάφιο του Λαζάρου με τη βοήθεια της κας Ελ. Βογιάκη και των υπολοίπων εκπαιδευτικών του σχολείου μας και είπαμε τα κάλαντα του Λαζάρου σε όλο το χωριό. Ξεκινήσαμε από το σχολείο, επισκεφτήκαμε το Κέντρο Υγείας, την Πυροσβεστική, το Φαρμακείο, την Ένωση Αγροτικού Συνεταιρισμού, το Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου αλλά και όλα τα μαγαζιά, τα καφενεία και τα σπίτια που μας υποδέχτηκαν με χαρά και τους ευχαριστούμε για αυτό.

Ειδικά στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου μας υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Γεώργιος Αθανασάκης και η αντιδήμαρχος Παιδείας, κα Ελευθερία Κρασανάκη , συνάμα με όλο το προσωπικό δυναμικό, τους είπαμε τα κάλαντα και ανταλλάξαμε ευχές για υγεία και ευημερία.

Ως σχολείο, στείλαμε, έτσι, σε όλους το μήνυμα της Ανάστασης, ότι όπως ο Λάζαρος αναστήθηκε, έτσι και ο καθένας απ’ εμάς, μέσα από τις δυσκολίες που βιώνει, μπορεί να ελπίζει στην Ανάσταση, μιας και η ανάσταση του Λαζάρου θεωρείται «η πρώτη Λαμπρή».

Ανοίξαμε , επίσης, το σχολείο στην κοινωνία και συσφίξαμε με τις δράσεις αυτές για άλλη μια φορά τη σχέση σχολείου και κοινότητας αλλά και τις σχέσεις μεταξύ μαθητών-εκπαιδευτικών και μαθητών μεταξύ τους. Εξάλλου, τέτοιες συνήθειες προσφέρουν στα παιδιά όμορφες εμπειρίες και αναμνήσεις, που θα κρατούν μέσα τους στο πέρασμα του χρόνου και θα τα βοηθήσουν να ενισχύσουν κοινωνικούς δεσμούς και να δομήσουν τη δική τους προσωπική ταυτότητα.

Ευχόμεθα σε όλους και όλες Χρόνια Πολλά, Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

Είθε, το Άγιο Φως της Ανάστασης να συντροφεύει τις ζωές όλων μας!