«Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες,  γονείς και κηδεμόνες των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις».

Ήταν μια βροχερή ημέρα για μας φέτος στο Οροπέδιο Λασιθίου. Με βασικό σύνθημα, λοιπόν, «Ακόμα και ο Ουρανός κλαίει με αυτά τα πράγματα», υλοποιήσαμε διάφορες δράσεις ευαισθητοποίησης με στόχο την ενσυναίσθηση και την καλύτερη θωράκιση των μαθητριών και μαθητών μας απέναντί σε αυτές τις κακοποιητικές συμπεριφορές.

«Τα σχολεία είναι για να μαθαίνουμε και όχι για να δέρνουμε»

«Δυνατή Ψυχή»

Μη φοβάσαι…Μίλα»

«Σεβασμός ΝΑΙ, Τσακωμός ΟΧΙ»

είναι μερικά από τα συνθήματα που προέκυψαν από τις δράσεις μας με τη βοήθεια της κας Βογιάκη και της Κας Λουκάκη.

Είθε τα μηνύματα αυτά να γίνουν πράξη και συνείδηση από όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, ώστε να τα υποστηρίζουν και να τα υιοθετούν έμπρακτά κάθε μέρα της σχολικής τους ζωής, χτίζοντας γερές βάσεις και για την ενήλική τους ζωή.

Μήνυμα για την Ημέρα Σχολικού Εκφοβισμού από τον υπουργό Παιδείας, κο Κ. Πιερρακάκη

Μήνυμα για την Ημέρα Σχολικού Εκφοβισμού από τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης, κο Ε. Καρτσωνάκη