Το Γυμνάσιο Τζερμιάδων συμμετέχει στο 2ο πανελλήνιο υβριδικό μαθητικό συνέδριο με θέμα την προβολή της τοπικής ιστορίας, με τίτλο «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου».

Το ομότιτλο δίκτυο, στο οποίο συμμετέχουν 394 σχολεία από όλη τη χώρα, συντόνισε το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Πατρών και θα πραγματοποιηθεί και με την αιγίδα της ΔΔΕ Αχαΐας το τριήμερο 18-20 Απριλίου 2024.

Στο συνέδριο αυτό κάθε σχολική μονάδα μπορούσε να εκπονήσει διάφορες εργασίες που θα προέβαλαν ένα χαρακτηριστικό στοιχείο του τόπου τους.

Το σχολείο μας επέλεξε να προβάλει το Δικταίον Άντρον, το σπήλαιο του Δία στο Ψυχρό, που αποτελεί ορόσημο για τον τόπο μας· το σπήλαιο που γέννησε τον πατέρα Θεών και Ανθρώπων και δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Επίσης, τους ανεμόμυλους, το αιολικό πάρκο των θεών, που δημιούργησαν πριν πολλά χρόνια οι Λασιθιώτες, θέλοντας να τιθασεύσουν τον άνεμο, για να χρησιμοποιήσουν την αιολική ενέργεια για τις καλλιέργειές τους και την επιβίωσή τους αρχικά ή την οικονομική τους ανάπτυξη στη συνέχεια.

Η συμμετοχή ενός σχολείου σε ένα δίκτυο ενισχύει την εξωστρέφειά του, το άνοιγμά του στην κοινωνία και  ενισχύει τον κοινωνικό γραμματισμό των συμμετεχόντων, ειδικά ημών των Λασιθιωτών που είμαστε μακριά από τα αστικά κέντρα.

Η συμμετοχή μας στο δίκτυο ήταν, εξάλλου, η τέλεια αφορμή να «φρεσκάρουν»  οι νέοι και οι νέες μας την ιστορία του τόπου τους αλλά και να μάθουν την ιστορία άλλων περιοχών της χώρας μας!!!

Δείτε εδώ το ppt για το Δικταίον Άντρον

Δείτε εδώ το βίντεο για τους ανεμόμυλους

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΤΡΩΝ