Την Τετάρτη 24/01/2024 οι μαθητές και μαθήτριες της Γ’  Γυμνασίου του σχολείου μας ενημερώθηκαν για τις επιλογές επαγγέλματος και την επόμενη εκπαιδευτική βαθμίδα, που καλούνται να επιλέξουν σε λίγο καιρό, από την υπεύθυνη Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού της ΔΔΕ Λασιθίου,  κα Ντάρια Φουτάκη,  και την υπεύθυνη των προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, κα Φιλίτσα Πεδιαδίτη.

Η κ. Φουτάκη ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες για τις επιλογές σπουδών που έχουν μετά το Γυμνάσιο και η κ. Πεδιαδίτη υλοποίησε με τα παιδιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αυτογνωσίας για επιλογή επαγγέλματος με τίτλο «Καθρέφτη Καθρεφτάκι μου».

Δυστυχώς, δεν υπάρχει τακτικό μάθημα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στα σχολεία μας, οπότε αυτές οι δράσεις είναι σημαντικές και μπορούν να προσφέρουν την  απαραίτητη και στοιχειώδη συμβουλευτική στήριξη στους σημερινούς μαθητές και μαθήτριες, ώστε να οδηγηθούν, όσο αυτό είναι δυνατόν, στη λήψη ορθής και συνειδητής απόφασης για τη μελλοντική και επαγγελματική πορεία τους.

Μαζί τους ήταν και ο κος Νικόλαος Αποστολάκης, σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου μας, με τον οποίο συζητήσαμε διεξοδικά για τις ανάγκες του σχολείου μας και ακούσαμε σοβαρά τις προτάσεις του για τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας .

Τους ευχαριστούμε θερμά!

Ακολουθούν οι παρουσιάσεις των υπευθύνων

Άλλες επιλογές μετά το Γυμνάσιο

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΠΑΛ ΛΑΣΙΘΙΟΥ-μετεγγραφές από+σε ΓΕΛ-ποσοστά θέσεων ΕΠΑΛ στην Τριτοβάθμια

Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΕΛ- ΕΠΑΛ