Υπάρχουν Χριστούγεννα χωρίς Mαγεία; Όχι βέβαια…Τα ίδια τα παιδιά δημιουργούν τη Μαγεία… Δεν έχει σημασία που μεγάλωσαν  και δεν πιστεύουν  πια στον Άγιο Βασίλη. Ακόμα θεωρούν ότι δεν υπάρχει τίποτε πιο µαγικό από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Αυτή η περίοδος των Χριστουγέννων φέρνει μαζί της μια αίσθηση ενθουσιασμού και χαράς, συνεργασίας και δημιουργικότητας, γι’ αυτό και στο σχολείο μας, μαθητές και εκπαιδευτικοί, στοχεύοντας στη δημιουργία εορταστικού κλίματος και τη διάχυσή του στην κοινωνία, εργάστηκαν με αγάπη και φροντίδα, για να  υποδεχθούν αυτήν την  περίοδο  με όμορφες και δημιουργικές δραστηριότητες.

Η μαγεία των Χριστουγέννων ήταν παρούσα σε κάθε γωνιά του σχολείου και διαμόρφωσε μια σειρά από οικογενειακές δραστηριότητες, φέρνοντας χαμόγελα και αισιοδοξία σε όλη τη σχολική κοινότητα. Από τον στολισμό των τάξεων και τις χειροποίητες κατασκευές με τα φανταστικά χρώματα μέχρι τη δημιουργία των «κατεργάρηδων», των μπισκοτογλυκών που μοσχοβόλησαν με τις μυρωδίες τους και δημιούργησαν ένα περιβάλλον γεμάτο χριστουγεννιάτικη διάθεση  και χαρά, μετατρέποντας το σχολείο σε χώρο ζεστασιάς και κοινωνικής σύνδεσης.

Οι δραστηριότητες δε σταμάτησαν εκεί.  Συνεργαστήκαμε με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που ως άλλος Αι-Βασίλης με τους βοηθούς του εμφανίστηκαν «ξαφνικά» γεμάτοι δώρα για όλους μας, ενισχύοντας το δέσιμο μεταξύ σχολείου και κοινότητας.

Τέλος, με συνοδεία των παραδοσιακών μας οργάνων είπαμε τα κάλαντα όλοι μαζί στο Τζερμιάδων, αρχίζοντας από το Γηροκομείο, το Κέντρο Υγείας και ύστερα, ακολουθώντας το δημόσιο δρόμο,  περάσαμε τραγουδιστά όλο το χωριό από άκρη σε άκρη, ανοίγοντας το σχολείο στην κοινωνία και ενισχύοντας τη σχέση των παιδιών με το γεωγραφικό και τον κοινωνικό χώρο στον οποίο ζουν.

Αγαπητοί φίλοι του Γυμνασίου μας, αγαπημένα μας μαθητούδια,  κάθε Χριστούγεννα  είναι και μια νέα αρχή, ένα  νέο έτος γεμάτο προσδοκίες για έναν καλύτερο κόσμο. Οι προσδοκίες αυτές, αν γίνουν στόχος και σχεδιαστεί  ένα ευέλικτο πλάνο, μπορούν να πραγματοποιηθούν και να μας ωφελήσουν. Ας παρασυρθούμε, λοιπόν, από τη μαγεία των Χριστουγέννων και ας ευχηθούμε «Καλά Χριστούγεννα», «Ευτυχισμένο το καινούργιο έτος», «Αγάπη, Ελπίδα και Ειρήνη σε όλο τον κόσμο».
Και μην ξεχνάτε: Τη Μαγεία τη δημιουργούμε μόνοι μας.