Η Τοπική Ιστορία βοηθά το μαθητή να αντιμετωπίζει ερευνητικά το περιβάλλον διατυπώνοντας έλλογες υποθέσεις εργασίας, να παρατηρεί, να περιγράφει, να συγκρίνει και  να εξηγεί τους λόγους για τους οποίους τα πράγματα πήραν την παρούσα μορφή τους στο συγκεκριμένο χώρο, να ενεργοποιείται  δημιουργικά στις προσπάθειες διατήρησης της πολιτισμικής φυσιογνωμίας του τόπου του, να καλλιεργεί κίνητρα για ατομική και
συλλογική δράση μέσα και έξω από το σχολείο, να αναπτύσσει ερευνητικές δεξιότητες (άντληση πληροφοριών-επαλήθευση  δεδομένων). Επιπλέον, η Τοπική Ιστορία συμβάλλει στο άνοιγμα του σχολείου στην τοπική κοινωνία, αναδεικνύει την ιστορικότητα του τοπίου και την οργανική σχέση του με τον άνθρωπο.

Το σχολείο μας, λοιπόν, τη φετινή σχολική χρονιά, 2023-2024, συνεργάζεται με το 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου, το Γυμνάσιο Κριτσάς και το Γυμνάσιο Κουτσουρά στο πλαίσιο του θεσμού της δημιουργίας Δικτύου Συνεργασίας με θέμα την Τοπική Ιστορία. Και τα τρία σχολεία θα συνεργαστούν για να προβάλουν τους αρχαιολογικούς θησαυρούς του τόπου τους, σημαντικά  θρησκευτικά μνημεία αλλά και αξιόλογες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών, ειδικά από το χώρο της λογοτεχνίας. Θα ακολουθήσουν αμοιβαίες επισκέψεις στους χώρους που θα επιλέξει κάθε σχολείο να προβάλει και θα φιλοξενήσει και θα φιλοξενηθεί από τα άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *