ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022-2023

 To Σάββατο 19/08/2023 και ώρα 11 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου «Αντώνιος Βορεάδης», πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των μαθητών και μαθητριών που κατάγονται από το Οροπέδιο Λασιθίου και αρίστευσαν κατά το σχολικό έτος 2022-2023.

Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο  Σύλλογος  Λασιθιωτών Αττικής «Ο Δικταίος», ο Σύνδεσμος Λασιθιωτών Ηρακλείου «Το Ηράκλειο» και η Πνευματική Εστία Οροπεδίου Λασιθίου υπό την αιγίδα του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν η Πρόεδρος της Πνευματικής Εστίας κ. Μαίρη Τζενάκη.

Πριν από την απονομή των βραβείων έγινε ομιλία με θέμα «Κοινωνία και Ιατρική στην εποχή της γενετικής και της τεχνητής νοημοσύνης» από τον συμπατριώτη μας και παγκοσμίως αναγνωρισμένο στην ενδοκρινολογία και γενετική,  Dr Κωνσταντίνο Στρατάκη, με καταγωγή από τον Αγιο Κωνσταντίνο Λασιθίου.

Ακολούθησε η βράβευση των μαθητών. Οι μαθητές και μαθήτριες  που βραβεύτηκαν από το Γυμνάσιο Τζερμιάδων ήταν:

Τάξη Α΄ : Δραμητινός Γεώργιος του Νικολάου, Σιγανού Κωνσταντίνα του Εμμανουήλ, Σπανάκη Δήμητρα του Βασιλείου, Τσαμάνδουρα Αικατερίνη του Δημητρίου, Χρονάκη Άρτεμις του Αντωνίου

Τάξη Β΄ : Καζάνη Μιχαέλα του Εμμανουήλ, Κρασανάκη Σοφία του Γεωργίου.

Τάξη Γ΄ : Αθανασάκη Σοφία του Γεωργίου, Σπανάκη Μαρία του Βασιλείου, Τζιράκη Γεωργία Άννα του Εμμανουήλ, Χαλκιαδάκη Δέσποινα του Μιχαήλ.

Κατά την απονομή των βραβείων διανεμήθηκε στους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Τζερμιάδων από ένα τάμπλετ, προσφορά του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου. Για τον πρώτο μαθητή  του Λυκείου που αρίστευσε, το Νικόλαο Λουράκη του Εμμανουήλ, δόθηκε επιπλέον ένα χρηματικό ποσό 1000 ευρώ στη μνήμη του γιατρού Ιωάννη Πλατάκη από το Τζερμιάδων, με αφορμή τα σαράντα χρόνια από την εκδημία του. Ένα ιδιαίτερο βραβείο δόθηκε και στην πρώτη μαθήτρια του  Γυμνασίου μας, Καζάνη Μιχαέλα του Εμμανουήλ, ένας πίνακας ζωγραφικής του ζωγράφου κ. Γ. Παναγιωτάκη από το Λαγού με θέμα το Λασίθι. Σε όλους τους αριστεύσαντες διανεμήθηκε τιμήν ένεκεν  και από ένα αντίτυπο του βιβλίου της συγγραφέως κ. Κατερίνας Αναστασάκη, Ο Βράχος της Αννιάς.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους!!!

Κατά πρώτον, στους ίδιους τους μαθητές που αρίστευσαν,  γιατί η  επιτυχία τους  δεν τους χαρίστηκε αλλά είναι η ανταμοιβή τους για τον κόπο και την προσπάθεια που κατέβαλαν. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους γενικά  τους μαθητές που προσπάθησαν με την ευχή να συνεχίσουν να παλεύουν για τα όνειρά τους !!!

Κατά δεύτερον, στους καθηγητές των παιδιών που αρίστευσαν γιατί προσπάθησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς να μεταδώσουν τις γνώσεις τους στους μαθητές τους και να τα βοηθήσουν να διαμορφώσουν την προσωπικότητά τους, ώστε να αντιμετωπίσουν όλες τις αντιξοότητες της ζωής τους. Στο μυαλό μας να έχουμε πάντοτε τα λόγια του Μ. Αλεξάνδρου, που κάθε φορά που αναφερόταν στο δάσκαλό του, τον Αριστοτέλη, έλεγε: «Στους γονείς μου οφείλω το ζην, αλλά στο δάσκαλό μου το ευ ζην».

Κατά τρίτον, στους γονείς των παιδιών που αρίστευσαν, γιατί προσπάθησαν και συνεχώς προσπαθούν να τους εξασφαλίζουν όλα τα εφόδια που χρειάζονται, προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των σπουδών τους.

Τέλος, στους διοργανωτές της εκδήλωσης, γιατί η βράβευση αυτή αποτελεί επιβράβευση των κόπων των μαθητών-τριών, κίνητρο για τη συνέχιση της προσπάθειάς τους, παράδειγμα προς μίμηση για τους υπόλοιπους μαθητές.

 

ΤΖΕΡΜΙΑΔΩΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 19/08/2023

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *