«Τι σκοπό έχει το σχολείο, το ξέρετε όλοι. Ζητεί να μορφώσει ανθρώπους που να μπορούν να ζήσουν παραγωγικά στον τόπο που ανήκουν. Γι’ αυτό πρέπει να αναπτύξει αρμονικά το πνεύμα, το ήθος και το σώμα του παιδιού και να του δώσει και να του γυμνάσει όσες γνώσεις και δεξιότητες του χρειάζονται για να ζήσει την σημερινή ζωή».

Αλέξανδρος Δελμούζος, Έλληνας παιδαγωγός (1880-1956)

Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα του Γυμνασίου Τζερμιάδων

Σκοπός μας η ενημέρωση των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των γονέων αλλά και όσων επισκέπτονται το διαδικτυακό μας τόπο, προκειμένου να πετύχουμε την εξωστρέφεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Στόχος μας να παρέχουμε στους μαθητές μας  ποιοτική παιδεία, που θα τους εξασφαλίζει όχι μόνο μάθηση και γνώσεις αλλά και ηθικές αξίες, σεβασμό και αλληλεγγύη.

Να τους μάθουμε πώς να μαθαίνουν ευχάριστα αλλά και αποτελεσματικά, καλλιεργώντας την ομαδικότητα και το συνεργατικό πνεύμα.

Να μην τους γεμίσουμε, απλά, το δοχείο του μυαλού τους με γνώσεις αλλά να τους ανάψουμε μια φλόγα που πρέπει να ανάψει (Πλούταρχος), γιατί  «όσοι εκπαιδεύτηκαν, όχι μόνο αυτοί είναι ευτυχισμένοι και το νοικοκυριό τους διοικούν καλά, μα και τους άλλους ανθρώπους ωφελούν» (Σωκράτης).

Η εκπαίδευση είναι κοινωνικό αγαθό και αξίζει την εποικοδομητική συνεργασία όλων μας!

Εμπρός, λοιπόν, με λογισμό και μ΄ όνειρο…

 

Η Διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων

 

Φωτογραφία επικεφαλίδας : aenaos (Δημήτριος Αθανασίου, ΠΕ02)

 

 

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *