«Η κίνηση δίνει Ζωή»

 

Το Γυμνάσιο Τζερμιάδων, ακολουθώντας το σύνθημα της 10ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2023 «Η Κίνηση δίνει Ζωή», πραγματοποίησε πεζοπορία στον Άγιο Ιωάννη τον Καμπίτη, που βρίσκεται στο κέντρο του κάμπου του Οροπεδίου. Έτσι, την Τετάρτη 27/09/2023 σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Τζερμιάδων, υπό την εποπτεία του υπεύθυνου καθηγητή φυσικής αγωγής, κου Χρήστου Βάλλα, υιοθετήσαμε τη δράση: «Δρόμος Υγείας και Ευεξίας» και  περπατήσαμε γύρω στα 4 χιλιόμετρα προς την κατεύθυνση αυτή. Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε τη θεμελιώδη σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και την ευημερία του ατόμου.

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού επισημαίνει, εξάλλου, ότι βασική επιδίωξη της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού είναι «οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν «να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας, που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης».

Ειδικά εμείς στο Οροπέδιο Λασιθίου είμαστε προνομοιούχοι, γιατί ζούμε σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον με πλούσια χλωρίδα και πανίδα και μπορούμε να το απολαμβάνουμε καθημερινά, καθώς πρόκειται για μια από τις πιο εύκολες, ανέξοδες μορφές σωματικής άσκησης, που έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα στο μυαλό σας: τονώνει τη μνήμη και τη δημιουργικότητα και παράλληλα βοηθά στην πνευματική μας υγεία. Αδράξαμε, λοιπόν, την ευκαιρία, περπατήσαμε και διασκεδάσαμε υπό τον ήχο των παραδοσιακών οργάνων  που κρατούσαν μαζί τους κάποιοι μουσικόφιλοι μαθητές μας, αναπτύσσοντας παράλληλα κοινωνικές δεξιότητες και δεξιότητες επικοινωνίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *